Trädgården

Café | Gårdsbutik | Öppen KRAV-gård | Boende | 5 km söder om Vimmerby

Trädgården och odlingarna i Ingebo hagar

”Grundtanken här i Ingebo är att odla giftfritt och ekologiskt vilket leder till både, friskare och nyttigare grönsaker och frukter. Det är en härlig känsla att skörda egen mat och njuta av dem med familjen och i vårt café.  Vår dröm är att vi kommer att odla alla säsongens grönsaker i vår egen trädgård, det är nämligen där inspiration för matglädje börjar.”


Odlingen i Ingebo hagar är ekologisk och biodynamisk. Odlingsmetoden eftersträvar att skapa ett sunt jordbruk med hälsosamma produkter.

Gödselmedeln som används i trädgården är organiska, från gårdens får och hästar, som vi komposterar tillsammans med köks- och  trädgårdsavfall. Trädgårdslanden gröngödslas också. Frön som används för odlingen är ekologiska från Runåbergs Fröer men även egna frön som tas till vara på under hösten.


I anslutning till odlingarna finns också byns bikupor som förser caféet med honung och pollinerar blommorna.


Vinter 2012-2013 byggde vi ett växthus och utomhusodlingar i Ingebo hagar. Det är där vi att odlar våra grönsaker och bär till Ekocaféet.Vi har även anlagt en visningsträdgård som du kan besöka och låta dig inspireras av!


Susanne bloggar då och då i Ingebo hagar-bloggen och där kan du läsa om pågående odlingsprojekt.

"Att bygga ett växthus är som att skära ut en egen bit ur Edens lustgård"

Kontaktuppgifter

kristina@ingebohagar.se, 070-6583212


Följ oss i sociala medier: Facebook & Twitter

#ingebohagar #ingebo